Våra produkter

Flärpar till hundpejl som syns och håller, spårlinor och selar.
  Egen design och flärparna är mönsterskyddade!

Flärpar

Flärpar till GPS/pejl, egen design och är mönsterskyddade hos Patent&Registreringsverket nr 80655.   Telefonnummer broderas på flärpar som säljs i par d v s två st ingår i varje par.
   Finns i flera färger samt i 25 mm eller i 40 mm bandbredd med invävd reflextråd. Flärparna sys och passar att trä in på halsband.

Mindre hundar typ tax, drever eller basset rekomenderar vi korta flärpar och när ni beställer skriver ni i rutan “korta flärpar”

Jakthalsbandet

Det “säkra” halsbandet som syns tydligt, även på lite längre  avstånd. Detta för att man inte skall behöva gå fram till en hund som ställt eller vaktar en fälld älg eller annat vilt. Drivande hundar ska givetvis förses med jakthalsband. Kommer hunden på villovägar är det lätt för upphittaren att ringa det telefonnummer som finns på bandet, därigenom får man snabbt rätt på sin hund.

   Jagar man med flera hundar kan man köpa halsband med olika färger vilket gör det lättare för den som inte är van vid hundar att urskilja vilken hund som är i drevet. Jakthalsbandet fungerar även som en extra signal till hunden att “nu är det jakt”.

   Namn och telefonnummer broderas på jakthalsbandet med reflex i kraftig polyester som är ett
   slitstarkt material samt väderbeständigt. Dessutom går jakthalsbandet att tvätta.
   Jakthalsbandet finns, i flera färger och kan fås med resår eller med kardborreknäppning
   (resår är att föredra på arbetande hundar). Finns i olika bredder, 25 mm , eller 40 mm bandbredd.

SONY DSC

Eftersöks tillbehör

SPÅRLINA och SELE


För eftersöksekipaget har vi en spårlina med BGB-hake och invävd reflex så att linan syns i mörker. Finns i färgerna rött, orange och blått och kan fås med eller utan brodyr.
Beträffande selen är den framtagen i samarbete med Svenska Vita Älghundsklubben och finns i 40 mm bandbredd och i 25 mm. Selen är i polyester och har reflex.
   Spårlinans hake fäster du i ringarna, när du sen släpper lös hunden lossar du haken med ett
enkelt handgrepp och tyngden på ringarna gör att selen faller till marken och hunden är snabbt fri. En fördel om man har en ställande och/eller drivande hund.